Oplossingen voor bedrijven | Impire

Werk met statushouders

Hardwerkend personeel

De arbeidsmarkt staat te springen om hardwerkend personeel. Veel bedrijven kiezen ervoor om buiten de gebaande paden te gaan, door statushouders aan te nemen.

Wat is een statushouder?

Een statushouder is een gewezen vluchteling die een verblijfsvergunning heeft. Deze persoon mag leren en werken in Nederland. Statushouders nemen een groot scala aan bijzonderheden met zich mee. Ze komen uit een andere cultuur en denken en werken anders dan wij Nederlanders gewend zijn.  Daarnaast zijn het mensen die hard willen werken om een nieuw leven op te bouwen. Ze zijn vaak erbarmelijke situaties gewend en zijn bereid om werk te doen waar een ander zich te goed voor voelt.

Zij hebben een speciale aanpak nodig om bij u in het bedrijf volgens de Nederlandse waarden en normen te functioneren.

iMpire als specialist

iMpire is een specialist in deze doelgroep. Wij denken met u mee helpen u om een succesvolle arbeidsrelatie te ontwikkelen.

Kwaliteit en sterk in de aanpak

Onze kwalitatieve aanpak zorgt daarvoor. Wij doen dat door een effectieve combinatie van een uitgebreide intake,  doordachte bemiddeling en specialistische begeleiding naar de arbeidsmarkt. Indien nodig aangevuld met het effectief aanleren van werknemersvaardigheden en een Rijkserkende vakopleiding.

Met u als werkgever hebben wij intensief contact om ervoor te zorgen dat de werknemer een waardevolle aanwinst wordt én blijft voor uw bedrijf.

Hoe het werkt

Met u als werkgever bekijken wij welke taken de statushouder voor u zou kunnen uitvoeren. Ook bespreken wij tijdens vaste overlegmomenten de voortgang en ontwikkeling van de statushouder. Deze punten worden opgenomen in zijn opleidingspakket. De statushouder ontwikkelt zich op die manier verder in zijn functie. Op basis van zijn mogelijkheden en takenpakket worden een passende vergoeding en carrièreplan vastgesteld.

Resultaat erkenning kwaliteit

Resultaat: 
Een statushouder die met plezier en succes aan het werk is.

Erkenningen:
Onze opleidingen zijn geaccrediteerd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en we beschikken ober het Blik op Werk Keurmerk.

Kwaliteit:
Ons aanbod voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Onze kwaliteitsfunctionaris houdt de ontwikkelingen in het vakgebied bij. Ons aanbod blijft daardoor innovatief en kwalitatief hoogstaand. De kwaliteit waarborgen wij eveneens door interne en externe audits, uitgevoerd door erkende partijen. 

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Neem contact met ons op

Onze ketenpartners

Laatste nieuws

24 sep

newsletter

Ninouschka Madretsma no responses

In mei gestart met de volgende lichting Change your life-studenten.