Monteur service en onderhoud

Houdt apparatuur up to date.

Overzicht

Specialisme
Uitdaging
Zelfstandigheid
Oplossingsgerichtheid

Details

Niveau

MBO 2

Duur

8-12 maanden

Methode

BBL

Locaties

Almere

De onderhoudsmonteur

Als service- en onderhoudsmonteur kom je veel bij klanten. Je hebt een afwisselende baan, waarbij je veel onderweg bent. Bij de klant inspecteer je installaties voor onder andere gas, warmte en stromend water. Ook controleer je en onderhoud je installaties waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe technologieen, zoals zonnepanelen, mechanische vaentilatiesystemen en zonneboilers. Je controleert of alles naar behoren werkt en verhelpt storingen. Met jouw hulp kan de klant weer verder. 

Je bent behulpzaam en klantvriendelijk. Je werkt nauwkeurig en netjes. Je gaat voorzichtig om met de spullen waar je mee werkt. Je zorgt voor de veiligheid van je zelf  en de mensen om je heen. Jij bent door je gedrag, je uiterlijk en je uitvoering van het werk het visitekaartje van het bedriif. 

Je toekomst als monteur

Na de opleiding heb je een goede kans om aan de slag te blijven bij je stage of werkplek. iMpire  heeft afspraken met de werkgever om jou na het positief afronden van je opleiding en bij  wederzijdse tevredenheid, een baan aan te bieden. Je hebt namelijk een grote dosis werkervaring  opgedaan, waar menig werkgever om zit te springen.

Na je opleiding kan je bijvoorbeeld doorstromen naar de functie van eerste monteur MBO 3. Ook kan  je aan de slag in het werkveld.  

Bij het opstellen van de MBO-competenties is rekening gehouden met dit loopbaanperspectief.

De vakken

Loopbaan & burgerschap

Een vervolg op maatschappijleer.

Onderhoud

Leer de ins en outs van onderhoud & montage en wat daar bij komt kijken.

Nederlands

Lezen, schrijven, spreken en luisteren.

Rekenen

Word klaargestoomd voor het rekenexamen.

Engels (Optioneel)

Lezen, schrijven, spreken en luisteren.

Keuzedelen

Voorbereiding MBO 3 eerste monteur.

Hoe ziet je stage er uit

Een beroepsopleiding kan niet zonder de beroepspraktijk, daarom volg je een deel van jouw opleiding bij een bedrijf of instelling. We noemen dit de beroepspraktijkvorming (BPV). Tijdens de BPV word je begeleid door je persoonlijke coach (van school) en een praktijkopleider (van het leerbedrijf). Voor iedere BPV-periode worden afspraken gemaakt wat je gaat doen, welke eisen gesteld worden aan de BPV en hoe de BPV beoordeeld wordt. Dit staat allemaal beschreven in het BPV-werkboek dat je tijdens de opleiding ontvangt. 

De BPV bestaat uit 2 onderdelen: 

Beroepshouding wordt beoordeeld door je Praktijkopleider en je persoonlijke coach. Hierbij wordt gekeken hoe je tijdens je stage hebt gefunctioneerd (ben je op tijd, werk je hard, werk je nauwkeurig, ben je nieuwsgierig, het totaal aantal BPV-uren etc). Vakmanschap wordt beoordeeld door je Praktijkopleider en vakdocent. Hierbij wordt gekeken of je praktijktaken goed kunt uitvoeren en of je het dienstverlenende proces van jouw stagebedrijf begrijpt. Bij goed functioneren krijg je betaald en bij het behalen van je diploma heb je uitzicht op een baan. 

Om je diploma te behalen, heb je ook een voldoende beoordeling nodig voor de BPV. Het kan zijn dat je een aantal examens aflegt bij het bedrijf waar je de BPV uitvoert. Dit staat los van de beoordeling van de BPV.

Het leertraject

Draag bij aan een gezamenlijk resultaat door optimaal af te stemmen tussen je eigen kwaliteiten en die van je groep of collega.

meet hoe je vakkennis en vaardigheden toepast in je werk.

Neem de tijd om ontwikkelingen in je vakgebied te bespreken met studiegenoten en docenten.

Verdiep je in ontwikkelingen in jouw vakgebied.

Leer de juiste tools te gebruiken om de klus te klaren.

Leer hoe je de kwaliteit van de werkzaamheden zo hoog mogelijk kan houden.

Leer om te gaan met protocollen en procedures zodat je altijd weet wanneer je wat moet doen.

Schrijf je nu in voor de opleiding!