Logistiek medewerker

Processen op rolletjes laten lopen.

Overzicht

Specialisme
Uitdaging
Zelfstandigheid
Oplossingsgerichtheid

Details

Niveau

MBO 2

Duur

8-12 maanden

Methode

BBL

Locaties

Almere

De logistieke medewerker

Als Logistiek medewerker ben je de spil van het magazijn. Jij weet waar alles ligt  of in welke hoek je het moet zoeken. Als je niet van stilzitten houdt, van  

aanpakken weet en met mooie machines wilt werken, dan is dit de juiste opleiding  voor jou. 

Je moet goed weten wat je verplaatst en hoe je daarmee omgaat. De ene keer  werk je met onschuldige goederen zoals speelgoed, de andere keer met gevaarlijke  stoffen of verse producten. Het inpakken is per artikel anders en je denkt aan het  milieu: teveel verpakkingsmateriaal is onnodig. 

Soms kun je het niet met spierballen oplossen en moeten goederen met een  heftruck of reachtruck verplaatst worden. Tijdens schooltijd krijg je de kans om  een hef- en/of reachtruckcertificaat te halen. Het kan zo zijn dat je werkgever dit  voor je betaald. 

Wat is er weg en wat komt er terug? Voorraad bijhouden, vrachtbrieven controleren  en alles zorgvuldig digitaal noteren hoort ook bij dit vak. In een magazijn ben jij  helemaal op je plek!

Je toekomst in de logistiek

Na de opleiding heb je een goede kans om aan de slag te blijven bij je stage of werkplek. iMpire  heeft afspraken met de werkgever om jou na het positief afronden van je opleiding en bij  wederzijdse tevredenheid, een baan aan te bieden. Je hebt namelijk een grote dosis werkervaring  opgedaan, waar menig werkgever om zit te springen.

Na je opleiding kan je binnen de logistiek doorstromen naar de functie van logistiek teamleider MBO 3. Ook kan je doorstromen naar een functie in een groot magazijn of warenhuis.  Bij het opstellen van de MBO-competenties is rekening gehouden met dit loopbaanperspectief. 

De vakken

Loopbaan & burgerschap

Een vervolg op maatschappijleer.

Logistieke processen

Leer de ins en outs van logistiek en wat daar bij komt kijken.

Nederlands

Lezen, schrijven, spreken en luisteren.

Rekenen

Wordt klaargestoomd voor het rekenexamen.

Engels

Lezen, schrijven, spreken en luisteren.

Keuzedelen

Engels in beroepscontext, duurzaamheid in het beroep en ondernemend gedrag.

Hoe ziet je stage er uit

Een beroepsopleiding kan niet zonder de beroepspraktijk, daarom volg je een deel van jouw opleiding bij een bedrijf of instelling. We noemen dit de beroepspraktijkvorming (BPV). Tijdens de BPV word je begeleid door je persoonlijke coach (van school) en een praktijkopleider (van het leerbedrijf). Voor iedere BPV-periode worden afspraken gemaakt wat je gaat doen, welke eisen gesteld worden aan de BPV en hoe de BPV beoordeeld wordt. Dit staat allemaal beschreven in het BPV-werkboek dat je tijdens de opleiding ontvangt. 

De BPV bestaat uit 2 onderdelen: 

Beroepshouding wordt beoordeeld door je Praktijkopleider en je persoonlijke coach. Hierbij wordt gekeken hoe je tijdens je stage hebt gefunctioneerd (ben je op tijd, werk je hard, werk je nauwkeurig, ben je nieuwsgierig, het totaal aantal BPV-uren etc). Vakmanschap wordt beoordeeld door je Praktijkopleider en vakdocent. Hierbij wordt gekeken of je praktijktaken goed kunt uitvoeren en of je het dienstverlenende proces van jouw stagebedrijf begrijpt. Bij goed functioneren krijg je betaald en bij het behalen van je diploma heb je uitzicht op een baan. 

Om je diploma te behalen, heb je ook een voldoende beoordeling nodig voor de BPV. Het kan zijn dat je een aantal examens aflegt bij het bedrijf waar je de BPV uitvoert. Dit staat los van de beoordeling van de BPV.

Het leertraject

Draag bij aan een gezamenlijk resultaat door optimaal af te stemmen tussen je eigen kwaliteiten en die van je groep of collega.

meet hoe je vakkennis en vaardigheden toepast in je werk.

Neem de tijd om ontwikkelingen in je vakgebied te bespreken met studiegenoten en docenten.

Verdiep je in ontwikkelingen in jouw vakgebied.

Leer de juiste tools te gebruiken om de klus te klaren.

Leer hoe je de kwaliteit van de werkzaamheden zo hoog mogelijk kan houden.

Leer om te gaan met protocollen en procedures zodat je altijd weet wanneer je wat moet doen.

Schrijf je nu in voor de opleiding!